Sve što trebate znati ako želite na odmor u Blato na Korčuli!

Blato na Korčuli

Gradić Blato jedno je od najstarijih naselja na otoku Korčuli i prepoznatljivo je po svom drvoredu lipa dugom 1 km. U središtu mjesta uređen je prekrasan veliki park. Upravo je briga o okolišu i zelenilu prvo što ćete primjetiti prilikom dolaska u Blato.

U župnoj crkvi Svih Svetih čuvaju se brojni sakralni predmeti, slike i kipovi, a naročito je zanimljiv mramorni sarkofag s ostacima svete Vincence, zaštitnice Blata.

Posebno treba istaknuti grupu iz Blata koja svoj viteški ples izvodi upravo na središnjem trgu kojeg stanovništvo zove pijaca. Ples se izvodi na dan Blata 28. travnja i tokom ljeta za posjetioce.

Jedna od najpoznatijih stanovnica Blata bila je Blažena Marija Petković, rođena je u bogatoj obitelji, ali je od malih nogu odlučila štititi i pomagati siromašne. Obnovila je napušteni samostan u Blatu s još pet djevojaka i u njemu pomagala siromahe. Utemeljila je družbu kćeri Milosrđa koja djeluje na tri kontinenta.

Posjetite zbirku Barilo u kojoj se čuvaju predmeti iz svakodnevnog života stanovnika Blata.

Kao i na cijeloj Korčuli imat ćete odličan izbor hrane i vina. U okolici Blata uređeno je preko 40 km pješačkih staza. Više od 140 km označenih biciklističkih staza bit će više nego dovoljno i zahtjevnijim biciklistima. Pogled sa uređenoga vidikovca ostaviti će vas bez daha. Prelijepe plaže vas neće ostaviti ravnodušnima i uživat ćete u svakom danu provedenom u Blatu.

Znamo da ponekad nije lako uštedjeti novce za ovu vrstu savršenog odmora. Stoga preporučujemo naše prijatelje koji će vam omogućiti brze kredite uz odlične uvjete. Možete ih naći na brzikrediti.com

(Visited 113 times, 1 visits today)